Hitel Kezdő Vállalkozásoknak Is

By |2021-10-21T14:34:33+00:002021. október 21.|

 

Kedvező hitel kezdő vállalkozásoknak olyan társaságok számára érhető el, ahol szükséges plusz forrás az induláshoz. A kölcsön legnagyobb pozitívuma a széles felhasználási kör, hiszen beruházási, illetve forgóeszköz hitelként is felvehetjük. Kamatozása rendkívül kedvező és nincsenek rejtett költségek.

Olyan kezdő vállalkozások számára ajánljuk, akik már rendelkeznek egy megalapozott, jó ötlettel, vagy egy üzleti tervvel, vagy ehhez hasonló dokumentációval, amelyben céljaikat már megfogalmazták.

 

Az évek folyamán láttuk, és látjuk is, hogy milyen nehéz helyzetben is lehetnek a kezdő vállalkozások. Rendelkeznek már egy remek ötlettel, esetleg üzleti tervvel is, de nem, vagy csak igen nehezen juthatnak külső forráshoz ahhoz, hogy céljukat megvalósíthassák. A pályázatok egyáltalán nem, vagy csak nagyon kis részben támogatnak lezárt üzleti évvel nem rendelkező vállalkozásokat, a kamattámogatott hitelek is csak egy fokkal szélesebb körben.

 

Hitel kezdő vállalkozások számára – a mikrohitel

A hitel segítségével eszközök és gépek beszerzésre, ingatlan vásárlása, építése, bővítése, valamint az ezekhez kapcsolódó forgóeszköz finanszírozás valósítható meg. A kölcsön a vállalkozás elindításával összefüggésben felmerülő költségek finanszírozására is fordítható, amennyiben a hitelcél megfelel a konstrukció feltételrendszerének.

 

Kondíciók

A hitel összege maximum 10 millió Forint lehet. Az önerő mértékét a finanszírozó határozza meg.

A futamidő megállapításánál a finanszírozó figyelembe veszi a beruházás megtérülési idejét, és ahhoz igazítja azt. A hitel futamideje beruházási hitel esetén legfeljebb 120 hónap lehet, tartós forgóeszközhitel esetén legfeljebb 36 hónap lehet.

A hitel kamata 5,9%, amelynek megfizetése havonta esedékes. Ehhez azonban jöhetnek kedvezmények.

Beruházási hitel esetén a futamidő első öt évében 2% mértékű, a második öt évben pedig 1% mértékű kamatkedvezmény kapható, amennyiben az ügyfél pontosan teljesíti fizetési kötelezettségeit. Forgóeszköz hitelnél az első két évben 2% mértékű, a harmadik évben pedig 1% kamatkedvezményt kaphatunk. Azaz, kezdő vállalkozás 3,9%-os kamatot is kaphat!

Cikk írója: