Kezdő vállalkozásoknak

Kezdő vállalkozásoknak2020-06-15T07:26:40+00:00

A legfrissebb statisztikák alapján Magyarországon egy kezdő vállalkozás 37%-os eséllyel lesz működőképes öt év után. Az Írisz Office csoport által támogatott cégek esetében ez a szám 95%, mindannak ellenére, hogy sok vállalat olyan problémákkal keres meg bennünket, amit más eddig megoldani nem tudott, tehát tűzoltásra és válságmenedzsmentre is sokszor van szükség.

Mivel magyarázható akkor a piaci átlagnál 13-szor jobb teljesítmény?

A válasz egyszerű!

Hogyan is zajlik jelenleg Magyarországon egy vállalkozás elindítása?

A leendő vállalkozó elmegy egy jogászhoz, aki a legjobb tudása alapján létrehozza a kívánt vállalkozást. Miután a cég létrejött, annak vezetője keres egy könyvelőt, aki elvégzi a könyvelési/adatrögzítési tevékenységet. Ha eddig eljutottunk, akkor már a szögek többségét beleütöttük a vállalkozás koporsójába.

Hogyan kell létrehozni egy életképes vállalkozást?

Fel kell keresni egy adótervezőt, akinek fel kell tennie ezeket a kérdéseket, majd a kapott válaszok alapján ki kell választani a megfelelő adózási módot és a működési formát. Ha ez megtörtént, akkor lehet menni az ügyvédünkhöz, hogy a kapott instrukciók alapján a vállalkozást hozza létre. Ezzel az előzetes tervezéssel –  ami jellemzően egy óra – legalább 100%-kal növeljük a túlélési esélyeinket, azaz felezhetjük a bukási esélyt. Hiszen ha a „normál” ügymenetet vesszük, úgy a jogász által létrehozott cég csak jogilag felel meg az érdekünknek, pénzügyi és adózási szempontból többnyire csak akkor, ha a vakszerencse segített nekünk, míg a könyvelő jellemzően elfogadja a céggel kapott adottságokat, nem próbálja azt egyből átalakítani, hogy kiválassza a tevékenységhez illő legjobb módszereket, és mellette szóljon, ez utólag már költséges, vagy lehet, hogy már lehetőség sincs rá egy ideig, továbbá lehet, hogy nem is feltételezik, hogy a vállalkozás létrehozása nem tudatos tervezés eredménye volt.

Bár eleinte nem tartottuk célközönségünknek a kezdő vállalkozókat, de a sikereink rávezettek minket arra, hogy ez a terület ügyfeleinknek és nekünk is rendkívüli sikereket eredményez, hiszen az elmúlt évtizedekben rengeteg vállalkozás lett sikeres a támogatásunk mellett, meghazudtolva a magyarországi statisztikákat.

És mi van annál nagyobb öröm egy gazdasági tanácsadó vállalkozás számára, mintsem azt látni, hogy a saját ügyfelei kiemelkedően eredményesen és biztonságosan működnek?