Design&Build konstrukcióban rejlő közbeszerzési lehetőségek

By |2021-08-19T12:30:36+00:002021. augusztus 19.|

Design&Build

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény végrehajtási rendeleteként a 322/2015. Korm. rendelet a tervezésre és kivitelezésre egyaránt irányuló eljárástípus alkalmazását már csak kivételesen indokolt esetben engedélyezi az ajánlatkérők számára.

A hatályos szabályozás kezdetén az ún. Design&Build konstrukció alkalmazhatóságát – tapasztalataink alapján – sokáig keresték az ajánlatkérők. A legtöbb esetben, élve annak lehetőségével, hogy uniós értékhatár (cca. nettó 68 millió Ft) alatt a tervezésre irányuló szerződéseik mentesülhetnek a közbeszerzési kötelezettség alól, az ajánlatkérők élesen igyekeztek elhatárolni egymástól a tervezési és kivitelezési feladatokat.  Ezzel szemben lényeges különbség, hogy a Design&Build konstrukciónál, azaz a tervezésre és kivitelezésre együttesen irányuló szerződéseknél a kivitelező készíti a kivitelezés alapjául szolgáló tervdokumentációt is.

A Közbeszerzési Hatóság útmutatója az építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárások szabályairól (2021. május 6.) a tervezésre és kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárások alkalmazhatósága körében az alábbiakról rendelkezik:

„Lehetnek azonban olyan esetek, amikor kifejezetten hátrányos lenne a tervezés és kivitelezés elválasztása. Például ha […] a kiviteli szintű tervek alapján történő kiírás túlzottan szűkítené a versenyt, vagy ha a projekt szerződésben vállalt befejezési határidejére tekintettel szükséges a tervezést és kivitelezést egy szerződésben odaítélni.”

Belátható, hogy mind a tervezési, mind pedig a kivitelezési feladatok teljesítésére megbízott szakvállalat más szempontok mentén igyekszik előremozdítani a beruházást. Ezért nem ritka, hogy az ajánlatkérő mediálni kényszerül a felek közt vagy döntőbíróként kénytelen feloldani a kialakult érdekellentétet.

Milyen előnyökkel járhat a Design&Build konstrukció az ajánlatkérő számára?

A Design&Build az együttműködés célját szem előtt tartva kínál hatékony közbeszerzési konstrukciót, annak érdekében, hogy egy beruházás valamennyi érintett fél megelégedésével valósulhasson meg. A megvalósítási folyamatban ugyanis elengedhetetlen a tervezési és építési szempontok kölcsönös figyelembe vétele és érvényesítése. Ebben a konstrukcióban mind a tervezési, mind pedig a kivitelezési szakaszban eredményesebb lehet az alternatív megoldások vagy építőipari alapanyagok alkalmazására vonatkozó javaslatok elfogadása. Abban az esetben pedig, ha a változtatási javaslatokat nem utólag kell átvezetni a terveken, illetve nem kell megállítani a kivitelezést új szempontok, a kivitelező által jelzett tervhibák felülvizsgálata vagy éppen a felelősségi körök rendezetlensége miatt, a vállalkozó – közvetetten pedig az ajánlatkérő is – költségmegtakarítást érhet el.

Következésképpen, a tervezési szakaszban érvényesíthető megrendelői szempontok és a naprakész kivitelezési tapasztalatok mellett az utólagos módosítási igények is minimalizálhatók. Sőt, akár egymással párhuzamosan is haladhatnak munkafolyamatok akadályoztatás nélkül, a költségek mellett ezzel csökkentve a beruházás megvalósításának az időigényét.

A Design&Build konstrukció alkalmazása előtt azonban feltétlenül mérlegelendő, hogy mik azok az előnyök, melyekhez más beszerzési formát alkalmazva nem jut hozzá az ajánlatkérő. Illetve adott projekt megvalósítási körülményei között mindezen előnyök valóban meghaladják-e a konstrukcióban rejlő hátrányokat.

 

Cikk írója:
Közbeszerzési jog
Dr. Csepy Dorottya Ügyvédi Iroda
A Dr. Csepy Dorottya Ügyvédi Iroda szakértői évtizedes gyakorlattal rendelkeznek közbeszerzési jog és az uniós támogatások felhasználásában, valamint a kapcsolódó jogterületeken felmerült problémák megoldásában. A kollégák széles körű tapasztalatot szereztek ajánlatkérőknek, ajánlattevőknek, és projektmenedzsereknek nyújtott közbeszerzési és jogi tanácsadás, európai uniós, illetőleg hazai támogatásból megvalósuló pályázat előkészítés és projekt megvalósítás során, valamint a közbeszerzési eljárások intézményi ellenőrzésében.

Szemléletük túlmutat a közbeszerzési eljárások lebonyolításán, stratégiai gondolkodásmódjuk nélkülözhetetlennek bizonyult az eredményes projektmegvalósítás kritikus pillanataiban, mely az ügyfelek visszajelzései alapján jelentős támogatást jelent a túlbürokratizált pályázati és közbeszerzési folyamatokban.

Csepy Dorottya a jogi diploma megszerzését követően munkáját a Miniszterelnökségen kezdte, a Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárságon európai uniós és hazai forrásból finanszírozott közbeszerzési eljárások és szerződésmódosítások közbeszerzési-jogi felügyeletét látta el.

2015-ben közbeszerzési tanácsadóként csatlakozott az Equinox cégcsoporthoz. 2018-ban versenyjogi szakjogász képzettséget szerzett, majd szakmai tapasztalatát 2020 áprilisáig az Ecovis budapesti irodájában hasznosította. 2020 szeptemberétől ügyvédként és felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadóként nyújt hatékony segítséget ügyfeleinek.

További cikkeink amik érdekelhetik

Vállalkozások regionális munkaerő támogatása 

A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó 50%-a vagy 75%-a, de megállapításkori […]

2022.09.22.
VÁLTOZOTT AZ ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

Az építési tervezés és kivitelezési tevékenység szempontjából fontos változások történtek 2022 júniusában, hiszen 2022. június 13-án léptek hatályba az 54/2014. […]

2022.08.26.
Közigazgatási jogorvoslati rendszer

Az utóbbi években a közigazgatási jogorvoslati rendszer számos nagy változáson esett át, ezen átalakítások közül talán minden Ügyfél számára a […]

2022.09.08.

Lépjen velünk kapcsolatba

{{error_elements['nev']}}
{{error_elements['nev']}}
{{error_elements['cegnev']}}
{{error_elements['cegnev']}}
{{error_elements['contact_email']}}
{{error_elements['contact_phone']}}
{{error_elements['megjegyzes']}}
Üzenet küldése folyamatban...