GINOP-8.3.5-18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram

By |2020-11-10T08:29:40+00:002020. november 10.|

A Széchenyi 2020 keretén belül jelent meg a KKV Technológia Hitelprogram, amely azért jött létre, hogy a vállalkozások fejlesztési igényeit maximálisan kiszolgálja.

„A” hitelcél esetén a Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítésének előmozdítása, különös tekintettel

  • a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képesség megteremtésére
  • a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képesség bővítésére

amelynek egyedi célkitűzése a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékébe hozzájutó mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése.

A hitelprogram keretein belül bevezetésre került egy új hitelcél, amely a vírus okozta veszélyhelyzet gazdasági hatásainak enyhítésében nyújt segítséget. A „B” hitelcél esetén a Hitelprogram célja, hogy támogassa a mikro-, kis- és középvállalkozások zavartalan likvid működését, az ehhez szükséges készletbeszerzések és működési költségek finanszírozása által. A termék olyan népszerű lett, hogy a beérkezett hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadását 2020.09.25. 24:00-tól ideiglenesen szüneteltetik.

A  hitelkonstrukciókról a legfontosabb tudnivalókat az alábbi táblázat foglalja össze:

Kategóriák
Pályázat írója: