Az egyik mumus: a munkaidőkeret

By |2022-07-19T14:49:28+00:002022. július 19.|

A Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (továbbiakban: Mt.) 93. § (1) bekezdés szerint a munkáltató a munkavállaló által teljesítendő munkaidőt munkaidőkeretben is meghatározhatja.

A munkaidő-keretben teljesítendő munkaidőt a munkaidőkeret tartama, a napi munkaidő és az általános munkarend alapul vételével kell megállapítani. Ennek során az általános munkarend szerinti munkanapra eső munkaszüneti napot figyelmen kívül kell hagyni.

Mi a munkaidőkeret értelme?

A munkafeladatokhoz rugalmasan igazodó egyenlőtlen munkaidő-beosztás válik lehetségessé, ezáltal megkönnyítve a munkáltatónak az igény szerinti munkaszervezést. Egyenlőtlen munkaidő-beosztásról van szó, ha

  • a beosztás szerinti munkaidő eltér a napi munkaidőtől (pl. napi 10 óra)
  • nem kerül adott héten két pihenőnap kiadásra
  • heti pihenőnapok helyett heti pihenőidőt alkalmaz a munkáltató és nem kerül heti 48 óra megszakítás nélküli pihenőidő kiadásra
  • az előzők kombinációja

Milyen hosszú lehet a munkaidőkeret?

A munkaidőkeret tartama

  • főszabály szerint legfeljebb 4 hónap vagy 16 hét,
  • kivételesen 6 hónap vagy 26 hét (megszakítás nélküli, többműszakos, idényjellegű, készenléti jellegű tevékenység esetén vagy Mt. 135. § (4) bekezdés szerinti munkakörben), illetve
  • kollektív szerződés alapján legfeljebb 36 hónap.

Hogyan alkalmazható?

A munkaidőkeret alkalmazása a munkáltató egyoldalú döntése alapján lehetséges. A munkáltató köteles a munkaidőkeret kezdő és befejező időpontját írásban meghatározni és közzétenni. Következésképpen egyáltalán nem ajánlott a munkaidőkeretről a munkaszerződésben rendelkezni, mert azt a munkáltató bármikor bevezetheti vagy megszüntetheti saját belátása szerint, egyoldalúan.

Mi az előnye?

Amennyiben a munkáltató tevékenységében vannak kiemelkedő időszakok, azokra nézve a munkaidőkeret segítségével jobban átcsoportosítható a ledolgozandó órák száma. A munkaidőkeret segítségével a hullámzó munkaterhelés mellett munkabér költségek is megtakaríthatók, jobban optimalizálhatók.

Mi a hátránya?

Az adminisztráció, elsősorban a bérszámfejtés nagyobb odafigyelést igényel, mert vannak olyan juttatások, amelyek csak a munkaidőkeret végén számolhatók el (pl. munkaidőkereten felül végzett rendkívüli munka).

Cikk írója:
Munkajog
Antalóczy Ügyvédi Iroda
Az Antalóczy Ügyvédi Iroda a magyar ügyvédi irodák közül azzal tűnik ki, hogy kifejezetten munkajogra szakosodott, és kapcsolódó cégjogi, szerződési jogi, versenyjogi tanácsadást, illetve képviseletet is vállal.

Az irodavezető, dr. Antalóczy Adrienn LL.M. ügyvéd, munkajogi és adatvédelmi szakjogász. Munkanyelve a magyar és angol, ezen kívül társalgási szinten beszél németül. Nemzetközi ügyvédi irodáknál szerzett gyakorlatot és saját praxisában is elkötelezett maradt a magas szakmai színvonalú, ugyanakkor ügyfélbarát munka mellett.

Rendszeresen publikál munkajogi cikkeket, tanulmányokat munkajogi és HR szakportálokon, munkajogi tárgyú folyóiratokban és egyéb kiadványokban, továbbá munkajogi tárgyú előadásokat tart.

Ügyvédi tapasztalata szerint a munkajog területén a megelőzés hatékonysága mérhető. Mind pénzben, mind időben sokkal többe kerül ugyanis a vitás helyzetek utólagos megoldása, illetve a helytelen gyakorlat megreformálása, mint amikor egy cég előrelátóan, szakszerű munkajogi támogatással építi fel és működteti a munkaszervezetet.

További cikkeink amik érdekelhetik

Az egészségügyi adatok titkosítása és az érintett hozzáférési joga

A minap az egyik nagy forgalmú magánrendelő mint adatkezelő az én kifejezett érintetti kérésemre sem küldte el titkosítatlan emailben a […]

2022.09.07.
Közigazgatási jogorvoslati rendszer

Az utóbbi években a közigazgatási jogorvoslati rendszer számos nagy változáson esett át, ezen átalakítások közül talán minden Ügyfél számára a […]

2022.09.08.
Telekalakítási eljárás: telekfelosztás

Amennyiben bárkiben felmerülne a tulajdonában álló telek (építési telek vagy mezőgazdasági művelés alatt álló, illetve mezőgazdasági művelés alól kivett földrészlet) […]

2022.08.30.

Lépjen velünk kapcsolatba

{{error_elements['nev']}}
{{error_elements['nev']}}
{{error_elements['cegnev']}}
{{error_elements['cegnev']}}
{{error_elements['contact_email']}}
{{error_elements['contact_phone']}}
{{error_elements['megjegyzes']}}
Üzenet küldése folyamatban...